Energie opslag

Accu container

In 2021 liep ARP tegen een uitdaging aan. Hoe kunnen wij elektrische constructiemachines, vrachtwagens en bouwplaatsen van stroom voorzien als er geen uitstoot meer mag zijn? Dit komt voort uit dat Rijkswaterstaat de ambitie heeft om in 2030 volledig energieneutraal en klimaatneutraal te zijn en om circulair te werken.

Hiervoor werken wij hard aan onze visie en hebben wij inmiddels al een full scale CO2 neutrale asfaltcentrale gerealiseerd en zijn wij in staat om wegenbouw en constructiewerktuigen te elektrificeren. Deze machines kunnen in enkele minuten opgeladen worden met ons nieuwe intelligente energieopslag systeem. De energieopslag is verpakt in een standaard 20ft container en kan dus op een trailer. Hierdoor is de enorm krachtige powerbank zo te verplaatsen naar een nieuwe locatie.

Te gebruiken voor?

Met deze laadinfrastructuur zijn onze klanten in staat om hun bouwplaats tegelijk met een aantal machines van de nodige energie te voorzien. Deze container kan door het modulaire ontwerp voor klant specifieke doeleinde geconfigureerd worden. Denk bijvoorbeeld aan:

-Tijdelijke AC of DC spanningsbron
-Laden van vrachtwagens en personenauto’s
-Laden van constructie voertuigen
-Energiebuffer voor zonneparken
-Netbalancering
-Peakshaving
-Noodvoorziening

Accu container ARP

De container maakt een energie opslag tot 1500 kWh mogelijk en dit kan met de ingebouwde laders met een snelheid van maximaal 600 kW weer gebruikt worden. Dit is vrij te configureren naar alle nodige behoeftes. Het laden van de container zelf kan op heel veel plekken en is niet beperkt tot één soort laadvermogen. Het kan met een hele kleine elektrische aansluitingen vanaf 3x400VAC – 63A of als u de container wilt snel laden tot 3x400VAC – 550A

Veilige communicatie via de Cloud is ook mogelijk. Dit maakt het op afstand inzien van om onder andere, locatie, laadtijden en capaciteit inzichtelijk. De intelligente container is ook op deze manier in te stellen. Moet de machine op een bepaalde tijd volgeladen zijn en eventueel voorverwarmd. Stel het in en er zal op de meest optimale manier gezorgd worden dat de machine al helemaal klaar staat voor de volgende klus. Op deze manier wordt de levensduur en capaciteit het meest efficiënt gebruikt.

De accu container is ontworpen om zo min mogelijk energie te verliezen tijdens het laden en ontladen. Dit 800V systeem maakt gebruik van de nieuwste DC-DC laadtechniek waardoor een rendement van 95% behaald wordt.

Benieuwd naar wat deze container voor u kan betekenen of wilt u er één in het werkveld zien functioneren. Neem eenvoudig contact met ons op.

Accu container trailer Boskalis
Accu container Boskalis binnenkant
Accu container trailer Boskalis