Over Ons

Opgericht om het milieu te verbeteren

-Asfaltindustrie

-Mineraalindustrie

-Grondstofverwerking en scheiding

-Proefinstallaties voor lab doeleindes

ARP Equipment levert een breed scala aan technologieën. Grotendeels van onze installaties/machines zijn voor de asfalt en grondstoffenindustrie. Het is opgericht in 2012 met als doel om aan de vraag naar milieuvriendelijke installaties en producten te kunnen voldoen.

ARP Equipment is een zusteronderneming van ARP Engineering. Dat vanaf 1984 installaties en technische producten ontwerpt, produceert en vervolgens levert. Beide ondernemingen werken onder andere in de werkvelden zoals hiernaast aangegeven.

ARP levert dus installaties voor veel industriële toepassingen. Waarvan het meeste ook aan de hand van de eisen en wensen van de klant wordt gebouwd. Er wordt in deze industrieën een hoge nadruk gegeven op duurzaamheid en CO2 besparen. Daarnaast is het halen van een zo hoog mogelijk recycle percentage en een circulaire economie vaak erg belangrijk. Dit heeft de voornaamste reden om kosten en nieuwe grondstoffen te kunnen besparen. Met name hierdoor wordt doet ARP Equipment veel aan duurzaamheid en elektrificatie.

Hiernaast heeft ARP het voordeel dat er bijna geen werkzaamheden uitbesteed worden. En dat wij alles niet alleen ontwerpen maar ook echt zelf bouwen. Daarom is er erg veel realiseerbaar en daarnaast is het mogelijk om heel flexibel te zijn.

Missie

Innovatieve klantgerichte oplossingen bieden die perfect aansluiten op de eisen en wensen van de klant. Van project start tot oplossingen neerzetten op locatie. We doen het allemaal zelf!

Visie

ARP wilt voor alle industrieën waarin het werkzaam is duurzame en milieuvriendelijke oplossingen kunnen aanbieden. 

Kenmerken

Toekomstvisie voor de asfaltindustrie

ARP heeft al grote stappen gezet in het verduurzamen van de asfaltindustrie. Toch zijn er nog wel een aantal stappen te zetten voor onze doelen zijn behaald. Hieronder is bijvoorbeeld onze visie te zien. Waarin alles draait om maximale duurzaamheid zonder op te geven op de kwaliteit van de installatie en het te produceren product. En daarnaast is het de bedoeling om dit te doen zonder gevolgen voor het milieu.