Projecten

Samengevat projecten van ARP Equipment

CO2 Neutrale Asfaltcentrale

ARP zet zich in om het asfaltproces milieuvriendelijk en ook zo duurzaam mogelijk te maken. Daarom is de eerste grote stap gezet namelijk het vernieuwen van het asfaltproces. Hiervoor is recent een CO2 neutrale asfaltcentrale ontwikkeld en dit is dus één van de nieuwste projecten van ARP.

Asfalt projecten ARP Equipment
660 Asfaltcentrale
Banner projecten ARP Equipment
Elektrificatie projecten ARP Equipment

Elektrificatie Wegenbouwmachines

De machines en voertuigen die gebruikt worden voor de wegenbouw stoten gezamenlijk nog heel veel CO2 en stikstof uit door het gebruik van dieselmotoren. Daarom heeft Boskalis gevraagd of ARP de machines kan elektrificeren. De eerste machines staan intussen gepland om dit jaar al omgebouwd te gaan worden. Wanneer deze machines werkzaam zijn en na behoren functioneren zal ook de rest van 2 volledige asfaltsets elektrisch gaan worden

Accu Containers

In 2021 liepen ARP en partners tegen een uitdaging aan. Hoe kunnen wij elektrische constructiemachines, vrachtwagens en bouwplaatsen van stroom voorzien als er geen uitstoot meer mag zijn? Dit komt voort uit de ambitie van Rijkswaterstaat om in 2030 volledig energieneutraal en klimaatneutraal te zijn en om circulair te werken.

Hiervoor heeft ARP een hele mooie energie opslag ontwikkeld.

Accu container ARP